Бивш американски президент скочи на съдия.Доналд Тръмп се завърна към предизборната

...
Бивш американски президент скочи на съдия.Доналд Тръмп се завърна към предизборната
Коментари Харесай

Тръмп: Съдията, който гледа делото срещу мен, е корумпиран

Бивш американски президент скочи на арбитър.

Доналд Тръмп се завърна към предизборната си акция и назова " подкупен " съдията, който води делото против него по отношение на парите, платени за мълчанието на порнозвезда, ден откакто беше упрекнат в пренебрежение към съда и застрашен със затвор за нарушение на правосъдна заповед, изискваща да се въздържа от избрани изявления, съобщи Асошиейтед прес.

Изказванията на Тръмп по време на събития в основните за изборите в Съединени американски щати щати Уисконсин и Мичиган, бяха деликатно следени, откакто му беше наложена санкция от 9000 $ за обществени изказвания за хора, свързани с делото против него.

При налагането на санкцията, обвързвана с изявленията в акаунта на Тръмп в обществената мрежа " Трът сошъл " и на уеб страницата на акцията му, арбитър Хуан М. Мерчан съобщи, че в случай че Тръмп продължи да нарушава заповедите му, ще му " наложи наказване отнемане от независимост ".

" Няма закононарушение. Има един подкупен арбитър ", съобщи Тръмп, говорейки пред поддръжници на събитие в Уокеша, щата Уисконсин. Той още веднъж повтори, че това и други каузи против него се водят от Белия дом, с цел да подкопаят акцията му.

Ограничителната заповед не разрешава на експрезидента на Съединени американски щати да прави обществени изказвания за очевидци, правосъдни заседатели и някои други лица, свързани с делото му за парите, платени за мълчанието на порнозвезда. Тръмп обаче е свободен да подлага на критика Мерчан, отбелязва АП.

Бившият президент се пробва да реализира невиждан в американската история баланс, като се кандидатира за втори мандат като претендент на Републиканската партия и в същото време се бори с обвинявания в тежко закононарушение в Ню Йорк. Той постоянно насочва рецензии против арбитър Мерчан, прокурорите и евентуалните очевидци по време на митингите си и в обществените медии - нападки, които се харесват на поддръжниците му, само че евентуално го излагат на спомагателен юридически риск, написа Българска телеграфна агенция.

Експрезидентът упорства, че просто упражнява правото си на независимост на словото, само че обидните изявления бяха свалени от профила му в " Трът сошъл " и от уеб страницата на акцията му. В момента съдията прави оценка и други хипотетични нарушавания на наложените от него ограничавания и ще изслуша причините през днешния ден.

Тръмп постоянно назовава това дело и други водени против него наказателни каузи " интервенция в изборите ". Той твърди, че те му пречат да води акция за президентските избори през ноември.

Присъстващите на митинга се съгласиха с неговата позиция, че е незаслужено преследван, потвърждавайки, че процесът и заповедта, забраняваща му нападки против лица, свързани с делото, целят да го разсеят, отбелязва АП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР